söndag 21 december 2008

Doktor Åsa

Åsa Vibäck är 34 år
Bor i Örebro i Villa med sambo.
Hon blev legitimerad läkare 2005. Just nu genomgår hon specialisttjänstgöring inom rekonstruktiv plastikkirurgi vid universitetssjukhuset i Örebro. Åsa har bland annat bott i Malaysia, Japan och USA.

Hon var bland de 4finalisterna i Robinsson 1997 o har nu ett programm på svt2. Hon brinner för och få människor att må bra och få dem att förstå att de kan påverka sin egen hälsa. Intressanta avsnitt om allt som har med människan att göra. Såg precis ett avsnitt hur man blir sin egen hälsocoach, riktigt bra!

Stegvis:
1 Att ha en riktning och en vision om hur du ska uppnå dina mål
2 Få utrymme - handlar oftast om tid för många. Få tid att läsa en bok för att kunna varva ner. Även att skaffa utrymme för socialt utrymme. Om man tycker att jobbet eller pluggandet tar all sitt utrymme, utöver familjen.
3. Begränsa sig själv mentalt - Tankar om sig själv , oftast har vi mer negativa tankar om oss själva. Ett tankemönster som går att andra på, handlar om dig själv. Allså din självbild hur du ser på dig själv, dessa tankar kan hindra dina mål i livet. Om vi skulle anstränga oss i 3 veckor varje dag o säga posetiva saker om hur dagen har varit.
Du kan se detta avsnittet på webtv på http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=96072&a=1281594
Ha en god natt / E <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.