onsdag 18 februari 2009

hälsa (tandvård för barn o vuxna)

Vuxen tandkrämen från Calendula Tandkräm med en putsdel av Calciumcarbonat (krita), rengör tänderna skonsamt men grundligt.
Regelbunden rengöring avlägsnar beläggningar, skyddar och vårdar tänderna. Utdrag ur Ringblomma bidrar till en frisk munhåla och har en värmande och vårdande verkan. Små sår motverkas av blommans formande kraft.
En hälsosam barntandkräm består uteslutande av naturliga ingredienser.

Barn sväljer ju en (stor) del av tandkrämen och den hamnar i mage och tarmar. Precis som i de andra Weledaprodukterna. Calendulan är bra för tandköttet och håller munslemhinnan i god kondition. Olika eteriska oljor sörjer för en bra genomblödning. Den har en doft och en smak som de flesta barn tycker om.

Weleda tillsätter inte fluor till någon tandkräm, inte heller till barntandgelen. Varför inte? För att ett barn som bara får lite socker, äter grönsaker, mat och dricker tillräckligt med vatten ofta inte behöver något extra fluor. Flour har sina nackdelar också. För mycket flour bromsar ämnesomsättningen. Helt enkelt en naturlig tandkräm som är bra för barnens mjölktänder och börjar man med detta så vill de inte har den med socker.


Lite tips, kan man byta ut tycker jag för tänderna är dyra o laga så ;-P
Nu är det middagsdags för mig, hungrar ihjäl.. haha / see you

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.