onsdag 14 april 2010

till skillnad från svenskar o sverige

fördelar:
marockaner vet hur man uppvaktar en kvinna med blommor, presenter och komplimanger. Du känner dig som en drottning, precis så som du vill att en man/kille ska vara. Jag älska uppmärksamheten och det är något som inte finns i sverige, förutom i fyllan finns ju ingen som hälsar på dig och vill prata med dig på gatan, påväg till jobbet, stranden, affären osv. ÖDE. EKO.
Och ja det kan bli fjäskigt och tjatigt men vi, i sverige blir stämplade som dumma i huvudet, psyskiska problem eller konstiga om vi skulle prata eller vill ta kontakt med någon främmande... Såklart man ska ha förstånd o förnuft när man börjar prata också men själva grejen, varför har vi inte det???
Vänliga och hjälpsamma är dom och tar hand om turister, sen är det en annan femma att dom vill ha pengar eller sälja nåt i sin butik. Sedan hjälper dom även vänner, familj o släkt om dom har en butik, kontor, utflykter osv... Sen kan det gå till överdrift o bli fööör vänligt.
Maten är sååå GOD. - sen tillagar dom maten bra och nyttigt, eller onyttigt om man vill det. Däremot är det nog väldigt gott o komma till en marockans familj och äta middag. Vattnet är som vanligt, ska man intee dricka. Teet dom har är fantastiskt gott och trevligt att dricka, mysigt. "ska vi gå ut o dricka te en kväll" det är annat än här.. gulligt.
Mycket och se, lära och uppleva fattigdom,landsbygden, industrier så som olivolja,citronträd,arganoil, hur allt blir till. Vattenfall, surfing, jetski, fyrhjuling, bergerna, snötopparna, åsnor,kameler,dromdedarer, fria djur, getter osv...
ÅK DIT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.