torsdag 12 april 2012

Knäckebröd folkens!


Äntligen så har jag bakat knäckebröd
- det var allt längesen!
Bättre sent än aldrig och alla kan göra detta ;-)

Ingredienser
sesamfrön
linfrön hela och krossade
solrosfrön
glutenfritt mjöl el. majssmjöl
fiberhusk
olivolja
honung
kryddor och klippt soltorkade tomater
vatten
paranötter (inte nödvändigt)
proteinpulver (inte nödvändigt heller om du inte har)

Detta kan du variera mängden med beror på hur mycket du vill göra
Runt 1dl-2dl jag tar lite som jag tycker bara det blir en smet
Använd dig av bakplåtspapper och en avlång form
Lägg smeten på pappret och ett papper över som du då pressar ut smeten med, åt kanterna.
Vips så blir det mycket lättare att få ut den
Sen ska detta "torka" i ugnen och det kan ta några tim 3-4 på svag värme under 100grader, lägre desto bättre...

Prova!!
knaprigt och mycket nyttigare plus väldigt enkelt att göra, inget du behöver gå och passa på hela tiden heller.



Energin finns kvar även idag och visst är det underbart att kunna rensa ibland skit och skänka bort lite av det vi har. Människan samlar på sig massa, så nu ska jag iväg till återvinningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.